Home
Wat is PKU
Vereniging
Financieel
Belasting
Forum
Downloads
Donaties
Nieuws
Contact
Evenementen
Mijn PKU
Recepten
Leveranciers
 
Financieel
Aftrekpost voor dieetkosten
Voor PKU-patienten kan gebruik gemaakt worden van de Buitengewone Uitgavenregeling. Binnen deze regeling kan je een bedrag aftrekken van je inkomstenbelasting (aftrekpost dieetkosten). Sinds 2015 is er een drempel t.a.v. de hoeveelheid natuurlijk eiwit die je per etmaal mag hebben. Deze drempel is nu 20 gram of minder natuurlijk eiwit per etmaal.
 
Zowel het bedrag dat je kan aftrekken als de drempel kunnen veranderen. Houd per jaar de website van de belastingdienst in de gaten.
 
Zie voor de hoogte van het bedrag dat je kan aftrekken de tabel dieetkosten van de belastingdienst.

Meer informatie over aftrek van meerkosten: https://meerkosten.nl/belastingvoordeel/aftrek-zorgkosten/dieet-op-voorschrift/

 
Vergoeding lidmaatschapsgeld Ned. PKU vereniging door verzekering
Het lidmaatschapsgeld van de PKU vereniging wordt door diverse verzekeraars vergoed. Er bestaat een overzichtspagina van de verzekeringen die het lidmaatschap vergoeden. Kijk of uw verzekering erbij zit!

 
Vergoeding aminozuur preparaten

De vergoeding van de aminozuurpreparaten valt onder de basisverzekering.
Voor de hoge kosten van de eiwitarme produkten wordt in Nederland geen vergoeding verstrekt. Er is wel een aftrekpost onder de buitengewone uitgaven. Deze kunt u invullen bij de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting.