Wat is PKU
Leveranciers

Financieel
Aftrekpost voor dieetkosten
Voor PKU-patienten kan gebruik gemaakt worden van de Buitengewone Uitgavenregeling. Binnen deze regeling kan je een bedrag aftrekken van je inkomstenbelasting (aftrekpost dieetkosten).
Zie voor de hoogte van het bedrag dat je kan aftrekken de tabel dieetkosten van de belastingdienst.

Vergoeding lidmaatschapsgeld Ned. PKU vereniging door verzekering
Het lidmaatschapsgeld van de PKU vereniging wordt door diverse verzekeraars vergoed. Er bestaat een overzichtspagina van de verzekeringen die het lidmaatschap vergoeden. Kijk of uw verzekering erbij zit!

Vergoeding aminozuur preparaten

De vergoeding van de aminozuurpreparaten valt onder de basisverzekering.
Voor de hoge kosten van de eiwitarme produkten wordt in Nederland geen vergoeding verstrekt. Er is wel een aftrekpost onder de buitengewone uitgaven. Deze kunt u invullen bij de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting.